Bakker Timmer TwitterBakker Timmer Google +Bakker Timmer Facebook
U bevindt zich hier:
/
/

Lokale grondstoffen

Wij werken in onze bakkerij zoveel mogelijk met Texelse ingrediënten. Zo maken wij gebruik van Texels graan, Texels fruit, Texels vlees, Texelse zaden Texelse groenten en Texelse Kaas .
 

Texels tarwe

Dit tarwe wordt verbouwd door Texelse boeren. Daarna wordt het geoogst en vervoerd naar de molen de ‘Traanroeier’ in Oudeschild. Hier wordt het graan vervolgens gemalen en daarna in meelzakken vervoerd naar onze bakkerij, eveneens in Oudeschild. Nu is het de beurt aan onze bakkers om hiervan een heerlijk brood te bakken. 
 

Texelse appels

De appels die wij gebruiken voor onze producten komen allemaal bij Cees Keyser vandaan, fruitbedrijf Molenbuurt te de Waal. Deze worden verbouwd op een milieuvriendelijke manier en worden door ons verwerkt in de appeltaart, appelflappen, apfelstrudel, enzovoorts. Ook verkopen wij in onze tearooms de appelsap van Keyser. Deze is ongezoet en zonder enige toevoegingen. 
 

Texelse aardbeien

De aardbeien die wij verwerken komen van De Reuzenaardbei, gelegen in polder ’t Noorden, Oosterend. 
 

Texels vlees

Het vlees dat wij verwerken, in bijvoorbeeld ons saucijzenbroodje, is echt Texels scharrelvlees en komt bij Vakslager Peter Haker vandaan. Ook de Lamsham die wij in onze tearooms gebruiken voor de Texelse Tosti’s komt bij Peter Haker vandaan.
 

Texels maanzaad 

Het Maanzaad dat wij gebruiken voor onze broodjes wordt verbouwd door boer lap uit Den Hoorn. 
 

Texels zeekraal

De zeekraal die wij gebruiken voor onze Puur Texels Ciabatta Zeekraal komt van Sint Donatus. Zeekraal is een zilte groente en geeft het broodje daardoor een wat zilte smaak.
 

Texelse Kaas

In onze tearooms gebruiken wij voor onze Texelse tosti’s de Wezenparel kaas van Kaasboerderij Wezenspyk, te Den Burg.
Bedrijfsfilm
Onze winkels