Bakker Timmer TwitterBakker Timmer Google +Bakker Timmer Facebook
U bevindt zich hier:
/
/

Ambachtelijk Texels ijs

Voor een echt Texels ijsje ga je naar onze Tearoom op de hoek Hogerstraat-Stenenplaats in Den Burg. Sinds kort maken wij namelijk heerlijk room- en vruchtenijs, ambachtelijk bereid van Texelse producten!
Vanille, stracciatella, hazelnoot, chocolade, citroen, mango, aardbeien: er is voor iedereen wel een lekkere smaak te vinden. Omdat wij het ijs maken van verse (seizoens)producten, zullen de smaken af en toe wisselen. Nu ijs met verse Texelse aardbeien, straks met Texelse peren. 
 

Opa’s recept

Ons bakkersijs wordt gemaakt naar receptuur van opa Jan Timmer.  Jan Timmer was een banketbakker in hart en nieren en is tevens de grondlegger van ons bedrijf. Toen wij dit jaar een bezoek brachten aan de Bakkersbeurs, ontstond het idee om het bereiden van ijs weer op te pakken.  Ik ben een cursus gaan volgen en ben inmiddels al bijna fulltime bezig met ijs maken. 
 

Verse ingrediënten

We maken twee soorten ijs: roomijs en vruchten- of sorbetijs. Het roomijs maken we van verse Texelse melk, dat ik elke ochtend bij de boer haal. Het sorbetijs is gemaakt op waterbasis, bereid met verse vruchten en bevat dus geen lactose. 
 

Ontdekkingsreis

IJs  maken is voor ons een ontdekkingsreis. We werken natuurlijk met de basis van opa, maar de toevoegingen voor de smaken en afwerking zijn van mij. Wat is leuk en lekker? Als ijsmaker moet je het toch allemaal zelf een beetje uitdokteren.  Laatste liep ik langs het terras en hoorde ik mensen tegen elkaar zeggen dat het ijs zo lekker was. Daar word ik gelukkig van.
 
Heeft u ons nieuwe ijs al geproefd? Eén bolletje voor € 1,25, twee voor € 2,25 of drie voor € 3,-. 
 
(IJ)smakelijk!
 
IJsmaker René den Nijs
 
Bedrijfsfilm
Onze winkels