Ons assortiment

Onze bakkers zijn vakmensen. Hun ervaring, talent en liefde voor het vak maken de producten van Echte Bakker Timmer bijzonder en speciaal. Naast het reguliere brood hebben we ook een uitgebreid assortiment aan Texelse koeken, broden en gebakjes.

Ons brede assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe broodjes en gebakjes en regelmatig vallen onze producten in de prijzen bij landelijke bakkerijwedstrijden. 

Texelse producten

Texelse producten

Op Texel geniet u natuurlijk het liefst van Texelse producten. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan Texelse koeken, broden en gebakjes. Kom smullen van een heerlijke Hoornderring, Texelse speculaas, Soete Tesselaar of de Tesselse Buteriggel!

Brood

Brood

Onze Texelse broodspecialiteiten worden gemaakt van tarwe die wordt verbouwd op Texel. Deze Texelse tarwe wordt gemalen door de traanroeier, een historische windmolen in Oudeschild. Het brood zit vol met vitaminen, mineralen en voedingsvezels en wordt met liefde en passie gebakken door onze bakkers.

Broodjes

Broodjes

Onze Texelse broodjes maken van uw lunch een feest! Ze worden uitsluitend van de beste ingrediënten van het eiland gemaakt en iedere dag opnieuw vers gebakken door onze gepassioneerde bakkers, waarna ze als warme broodjes over de toonbank gaan!

Koek & cake

Koek & cake

Maak kennis met onze Texelse koeken of onze heerlijk luchtige cake, die al meerdere malen tot lekkerste van Noord-Holland is bekroond. Heerlijk bij de koffie of thee en natuurlijk leuk verpakt, waardoor ze erg leuk zijn als souvenir voor het thuisfront.

Gebak

Gebak

U kunt ons eiland natuurlijk niet verlaten zonder een heerlijk Texels gebakje te hebben geproefd. Ga voor de Tesselse Buteriggel, een grote soes in de vorm van een duin die is gevuld met slagroom. Of het Juttervlaaitje, een heerlijk vlaaitje gevuld met banketbakkersroom en bavarois waar de Texelse kruidenbitter ‘Juttertje’ in is verwerkt.

Taarten & schnitte's

Taarten & schnitte's

Naast onze diverse soorten heerlijke taarten en schnitte’s bieden wij voor speciale momenten speciale taarten! Zo verzorgen wij bruidstaarten, die we helemaal naar uw wens en smaak samenstellen. Ook verzorgen wij taarten voor speciale gelegenheden, zoals kindertaarten, geboortetaarten en jubileumtaarten.

Zoet

Zoet

Zoetliefhebbers komen bij Bakker Timmer aan hun trekken. Er is volop keuze. Ga voor een amandelbroodje of appelflap voor bij de koffie. Of trakteer uzelf op een heerlijke notenkoek of een puddingbroodje als tussendoortje.

Hartig

Hartig

Bij Bakker Timmer kunt u ook terecht voor heerlijke hartige tussendoortjes. Natuurlijk onze heerlijke kaas- en saucijzenbroodjes, maar ook onze huisgemaakte pizza’s, ragoutbroodjes, taugéflappen en uiteraard onze topper; de uienkruier.

Ambachtelijk Texels ijs

Ambachtelijk Texels ijs

Het perfecte ijsje? Volle smaak, sterke structuur en zacht op de tong. Opa Timmer had het vak al in de vingers. Hij maakte jarenlang vers ijs in de banketbakkerij. Wij zetten de traditie voort. Het roomijs is naar zijn receptuur. Mét verse melk van Texelse koeien en andere lokale ingrediënten, zoals aardbeien en koekjes uit eigen bakkerij. Verkrijgbaar in onze winkels met tearoom in Den Burg en Oudeschild.

bakkerswinkels en tearooms

Wij hebben vijf winkels, waarvan vier met een gezellige tearoom waar u lekker kunt genieten van een gebakje, luxe belegd broodje en een verse kop koffie. In Den Burg, het grootste dorp van Texel, vindt u zowel een gewone bakkerswinkel als een winkel met tearoom. Ook in badplaats De Koog, het gezellige De Cocksdorp en vissersdorp Oudeschild zijn bakkerijwinkels met tearoom te vinden.