Over ons

Bakker Timmer is een begrip op Texel. Ons familiebedrijf kent een rijke historie. In 1910 startte onze overgrootvader een kleine, ambachtelijke bakkerij in Oosterend. Zijn zoon en onze opa Jan Timmer begon in 1947 in Den Burg zijn eigen bakkerij: Timmer’s  Bakkerij. De liefde voor het vak zit ons in de genen: inmiddels staat de derde generatie aan het roer en zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met vijf mooie winkels, waarvan er vier voorzien zijn van een tearoom.

bedrijfsfilm

Uitsluitend Texelse ingrediënten

Naast de traditionele recepten – sommige zijn 100 jaar oud – gaan we voor een (h)eerlijke eilandsmaak. Onze bakkers werken met Texelse ingrediënten en grondstoffen en verrassen regelmatig met nieuwe variaties.

Uitsluitend Texelse ingrediënten

Echte Bakkersgilde

Wist u dat Bakker Timmer is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde? Dit predicaat wordt alleen toegekend aan bakkers die voldoen aan strenge eisen en hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast krijgen wij regelmatig controles, waarbij keurmeesters van het Nederlandse Bakkerij Centrum onze winkels en tearooms beoordelen op uitstraling, presentatie, service en hygiëne.

Echte Bakkersgilde